Communicatiekit

Op deze pagina vind je wat voorbeeld teksten en banners die je kan gebruiken als bij de promotie van het festival.  Je kan klikken op de afbeeldingen en vervolgens kan je deze opslaan door op je rechter muisknop te klikken. De teksten kan je gewoon kopiëren.

Teksten

Persbericht

P E R S B E R I C H T

Het Grootste Wielerkennisfestival op 15 juni in Deventer

Nieuw evenement voor iedereen die van wielrennen houdt

Benieuwd hoe Mathieu van der Poel traint? Of hoe zijn eeuwige concurrent Wout van Aert dat voorheen deed? Hoe Team Visma-Lease a Bike de beste van de wereld werd en wat jij daarvan kan leren? Of welke voedingstips echt nuttig zijn voor jou als recreatieve wielrenner en wat naar het rijk der fabelen kan?

Daar kom je op 15 juni allemaal achter Deventer op het festivalterrein in en rond de Gasfabriek. Daar organiseren de mensen achter Het Grootste Kennisfestival samen met sportschrijver Menno Haanstra een heel nieuw initiatief: Het Grootste Wielerkennisfestival (van Nederland). Meer dan 15 lezingen, workshops en sessies.

Trainer Mathieu van der Poel komt naar Deventer
Bij dit festival kun je als wielerliefhebber alleen of samen met je fietsvrienden op zaterdagmiddag lekker rondzwerven over een festivalterrein met meerdere podia. Je stelt je eigen programma samen. Zo komt Kristof de Kegel, Head of Performance van de ploeg van Mathieu van der Poel, die voorheen ook Wout van Aert trainde, twee lezingen geven, is zesvoudig Tour de France-etappewinnaar en voormalig geletruidrager Jelle Nijdam aanwezig, vertelt bestseller auteur Bert Wagendorp over de kracht van verhalen en vertelt schrijver Nando Boers over zijn boek Het Plan, dat hij schreef over de successen van Team Visma-Lease a Bike, Je hoort er over zadels en wielen, neemt een kijkje op de inspiratiemarkt of geniet van lekkere muziek en eten en drinken. Nederlands misschien wel beste diëtist Yneke Kootstra praat je bij over voeding voor fietsers; wat zijn de do’s en dont’s? In totaal staan er al 15 sessies op het programma.

Met natuurlijk ook de laatste fietsen, de nieuwste gadgets en kleding, foodtrucks, muziek en als afsluiter een mega wielerpubquiz, verzorgd door wielerplatform Het is Koers.

Wielerkennisfestival onderdeel van Kennisfestivalweek in Deventer

‘We begonnen de kennisfestivals in 2016 om onze hobby, het bezoeken van muziekfestivals, en ons werk, het organiseren van congressen en bijeenkomsten, te combineren. Nu gaan we nog een stap verder,’ lacht organisator Rudie Jansman, ‘en brengen we onze andere hobby, fietsen, in. Het idee ontstond met dank aan Jasper Stavenga toen we voor een drankje op weg waren naar fietswinkel de Meet in Deventer. En nu is het werkelijkheid, een kennisfestival voor mensen die graag fietsen. Die al heel lang weten dat het hun hobby is en blijft maar het wel leuk vinden om eens te horen hoe het wat slimmer, beter of gezonder kan’.’ Of pijnvrij’, vult Kornelis Wetsema aan. ‘Een evenement waar naast mooie verhalen van oud-renners ook iets te leren is over trainen en beter worden, voeding en natuurlijk materiaal.’

Veel enthousiasme

De derde organisator, Menno Haanstra, is sportschrijver en communicatieadviseur. Naast boeken over Jan Ykema en Foppe de Haan schreef hij recentelijk een veelgeprezen boek over de vriendschap tussen profwielrenners Fabio Jakobsen en Julius van den Berg, die hij jarenlang volgde. Hij stelde het programma van het festival samen. ‘Ja superleuk dat ze me hiervoor vroegen. Ik heb door mijn reis met Fabio en Julius ontzettend veel mensen uit de wielrennerij leren kennen en ben gewoon gaan rondbellen. Heel gaaf om te zien dat iedereen die beschikbaar was, direct toezegde.’

Het hele programma is hier te zien: hetgrootstewielerkennisfestival.nl en op dezelfde site zijn ook tickets à 35,- te koop.

 

————-

 

Einde persbericht

 

LinkedIn update

Geweldig om te mogen aankondigen. Het Grootste Wielerkennisfestival op 15 juni in Deventer.

Benieuwd hoe Mathieu van der Poel traint? Of hoe zijn eeuwige concurrrent Wout van Aert dat voorheen deed? Hoe Team Visma-Lease a Bike de beste van de wereld werd en wat jij daarvan kan leren? Of welke voedingstips echt nuttig zijn voor jou als recreatieve wielrenner en wat naar het rijk der fabelen kan?

Je gaat het allemaal horen op zaterdag 15 juni in. Meer dan 15 lezingen, workshops en sessies. Kristof de Kegel, Head of Performance van de ploeg van Mathieu van der Poel, die voorheen ook Wout van Aert trainde, zesvoudig Tour de France-etappewinnaar en voormalig geletruidrager Jelle Nijdam, bestseller auteur Bert Wagendorp over de kracht van verhalen, Nederlands misschien wel beste diëtist Yneke Kootstra praat je bij over voeding voor fietsers; wat zijn de do’s en don’ts? Nando Boers over zijn boek Het Plan, dat hij schreef over de successen van Team Visma-Lease a Bike,

Je hoort er over zadels en wielen, krijgt een ode aan het beste fietsland ter wereld door Merijn Heijne en Esther de Lange, schrijfster Lidewey van Noord, een podcast over Bartali met Benjamin de Bruijn, Thomas Sijtsma en Jarl van der Ploeg

Of neem een kijkje op de inspiratiemarkt of geniet van lekkere muziek en eten en drinken. Met natuurlijk ook de laatste fietsen, de nieuwste gadgets en kleding, foodtrucks, muziek en als afsluiter een mega wielerpubquiz, verzorgd door wielerplatform Het is Koers.

Meer info en tickets vind je op https://hetgrootstewielerkennisfestival.nl/

En geweldig als je dit wilt delen met al je wielermaatjes!

 

Fiets 's morgens mee

Social Rides met Fietslokaal De Meet

Er is geen betere manier om de dag van Het Grootste Wieler Kennisfestival te beginnen dan op de fiets! Daarom organiseert onze partner Fietslokaal De Meet in de ochtend voor aanvang van het festival twee social rides. Ideaal om in de stemming te komen en de omgeving te verkennen samen met andere fietsliefhebbers.

Er zijn twee mooie opties waar bij beide 11 personen kunnen meefietsen. Als er meer behoefte is dan kijken we of we op kunnen schalen.

Gravel ride: Deventer en omgeving biedt prachtige gravelmogelijkheden. Salland, de Achterhoek en de Veluwe liggen om de hoek. Een afwisselend landschap met landgoederen, bossen, heide, akkers, de IJssel, weteringen en kanalen en een grote diversiteit aan wegen en paden. We fietsen een route van ca. 45 km.

Wegrit: Wielrennen in de omgeving van Deventer is een genot. De slingerende IJsseldijken, de heuvellandschappen van de Posbank en de Sallandse heuvelrug en natuurlijk de Veluwe. Allemaal op een steenworp afstand van Deventer. We fietsen een route van ca. 60 km.

Praktische informatie

Het programma op het festivalterrein begint om 13.00 uur. De rides starten om 10.00 uur. We verzamelen vanaf 09.30 uur bij Fietslokaal De Meet (5 minuten fietsen vanaf het festivalterrein) en na een kop koffie of thee van het huis vertrekken de groepen voor hun rit.

Aanmelden

Omdat we met een maximale groepsgrootte van 12 fietsers (inclusief wegkapitein) fietsen vragen we je om je aan te melden door een mail te sturen naar rudie@hetgrootstekennisfestival.nl.

Afbeeldingen